Laat je bedrijf groeien in de hele EU met Pan-Europese FBA

Je kunt tot wel 53% besparen* op de fulfillment-kosten en je FBA-omzet verhogen met tot wel 24%**
*Berekend op basis van de hoogst haalbare besparingen door de fulfilment-kosten van European Fulfillment Network (EFN) te vergelijken met de lokale fulfilment-kosten voor alle grootten/gewicht.
**Gebaseerd op een studie van aug 2023 die 1,9 miljoen Pan-Europese FBA-aanbiedingen analyseerde, vergeleken met vergelijkbare FBA-aanbiedingen die geen gebruik maakten van Pan-Europese FBA. Het wordt alleen als een algemeen referentiepunt verstrekt. Het weerspiegelt geen real-time bijgewerkte gegevens en is niet specifiek voor een ASIN of productcategorie. Werkelijke resultaten kunnen variëren op basis van een breed scala aan factoren, waaronder, maar niet beperkt tot, seizoensgebondenheid, verkoopprijs en bestaande fulfilmentoplossing. Amazon garandeert geen specifiek resultaat voor uw bedrijf door het gebruik van Pan-Europese FBA.
Verkoop je al met FBA?
Nieuw bij Amazon?
€ 39 (excl. btw) per maand + verkoopkosten
Stimulez votre réussite commerciale dans toute l’Europe avec le service Expédié par Amazon Pan-Européen

Waarom verkopen met Pan-Europese FBA?

Nouveau
Met één btw-registratienummer hebt u de flexibiliteit om te verkopen met Pan-Europese FBA via Call-off Stock (COS)
COS maakt gebruik van een vereenvoudiging in de Europese btw-wetgeving, waardoor dit soort transacties kunnen plaatsvinden zolang er aan bepaalde eisen wordt voldaan. Je hoeft slechts één btw-nummer te hebben in Duitsland, Frankrijk, Italië of Spanje om voor in aanmerking komende ASIN‘s aanvullende lokale opslag mogelijk te maken in elk van deze landen.
Accelerate your growth with flexible storage
Bespaar tot wel 53% op je fulfillment-kosten
Betaal de kosten voor binnenlandse FBA-fulfillment in de landen waar je Amazon je producten laat opslaan in plaats van de hogere internationale European Fulfillment Network (EFN)-kosten. Klik hier om te zien hoeveel je kunt besparen.
Sell to millions with the Prime badge
Bied een Prime ervaring aan miljoenen klanten in heel Europa
Profiteer van snelle Amazon-bezorging aan klanten in de landen waar je Amazon je producten laat opslaan. 91% van de verkooppartners geeft aan zeer tevreden te zijn over de snelle bezorging in heel Europa.*
*Volgens de FBA-tevredenheidsenquête uit 2020
Provide the fast delivery that customers love
Versnel je groei met flexibele opslag
Activeer plaatsing in ten minste 2 landen uit Duitsland, Frankrijk, Italië of Spanje. Je kan dit activeren door het verstrekken van het btw-registratienummer in deze landen, of via Call-off Stock*. Amazon distribueert je producten gratis en plaatst ze dichter bij de vraag van de klant.
*Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje of Polen voor Pan-Europese FBA via btw-nummer. Voorraadplaatsing in Polen is nog niet toegestaan voor Pan-Europese FBA via COS.

Hoe Pan-Europese FBA werkt

Vereisten
  • Bied je FBA-producten met dezelfde SKU aan in alle vereiste Europese Amazon-winkels: Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.
  • Activeer voorraadplaatsing in ten minste 2 van deze landen met Pan-Europese FBA via btw-nummer*, Pan-Europese FBA via COS, of beide opties: Duitsland, Frankrijk, Italië of Spanje**.
  • Verzend je voorraad naar een Amazon Fulfillment Center in Duitsland, Frankrijk, Italië of Spanje*. We slaan je voorraad op via ons Europese fulfillment-netwerk in de landen die je hebt ingeschakeld voor voorraadplaatsing om aan de verwachte vraag van klanten te voldoen. Amazon distribueert je voorraad gratis over deze landen!
*Er zullen aanvullende vereisten voor btw-aangifte gelden als je goederen opslaat in andere landen dan je eigen thuis-marketplace. Amazon helpt je groeien door hulpbronnen en oplossingen aan te bieden waarmee je eenvoudiger aan je btw-verplichtingen kunt voldoen.
**Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje of Polen voor Pan-Europese FBA via btw-nummer. Voorraadplaatsing in Polen is nog niet toegestaan voor Pan-Europese FBA via COS.
Pan-European FBA
Op deze manier kunnen we onze producten opslaan in de fulfilment centers die zich het dichtst bij de klant bevinden. Omdat we geen extra kosten betalen, kunnen we buitengewoon concurrerend zijn met onze prijzen. Daardoor verkopen we weer meer eenheden.
Zamir CajeeCEO, iQualTech

Verkoop met Pan-Europese FBA via VRN-plaatsing, COS of beide

Onthoud dat je je bedrijf in de EU kunt uitbreiden met Pan-Europese FBA via btw-nummer, via COS, of met beide! Met deze twee opties krijg je dezelfde voordelen in de hele EU: snelle bezorging en lokale fulfilment-kosten in de landen waarvoor je voorraadplaatsing hebt ingeschakeld.
Voorbeeld: je kunt je bedrijf uitbreiden met Pan-Europese FBA via btw-nummer door voorraadplaatsing in Spanje en Frankrijk in te schakelen (met een Spaans en een Frans btw-nummer). Je kunt je bedrijf vervolgens uitbreiden met Pan-Europese FBA via COS door voorraadplaatsing in Duitsland en Italië in te schakelen.
Pan-Europese via COS
Pan-Europese via btw-nummer
Combinatie: Pan-Europese via COS en Pan-Europese via btw-nummer
Heb ik een Europese btw-nummer nodig in elk van de landen die ik heb ingeschakeld voor voorraadplaatsing?
Nee, je hebt slechts één btw-nummer nodig in Duitsland, Frankrijk, Italië of Spanje*. Hiernaast mag je geen vestigingsplaats hebben in een land dat is ingeschakeld voor COS.
Ja, je hebt een btw-nummer nodig voor elk land waar goederen worden opgeslagen in de EU**
Met Pan-EU via COS heb je één btw-nummer nodig, in Duitsland, Frankrijk, Italië of Spanje*. Met Pan-EU via btw-nummer heb je een btw-nummer nodig voor elk land waar goederen worden opgeslagen in de EU**
Moet ik me inschrijven voor btw-aangifte via de Union One Stop Shop (UOSS)? Meer informatie vind je hier.
Alleen als je een verkoper bent die gevestigd is in de EU, moet je zijn ingeschreven voor btw-aangifte via de UOSS.
Amazon raadt je aan om je aan te melden voor UOSS of een btw-nummer aan te vragen in elke EU-lidstaat waar je B2C op afstand verkoopt.
Ja, aangezien dit voor COS verplicht is als je een verkoper bent die is gevestigd in de EU.
Moet ik me inschrijven voor de VAT Calculation Service (VCS)? Meer informatie vind je hier.
Ja, je moet je inschrijven voor de VAT Calculation Service (VCS) zodat Amazon facturen kan genereren. Activeer de service hier.
Dit is optioneel.
Ja, aangezien voor COS inschrijving bij VCS verplicht is.
* Je bent zelf verantwoordelijk voor het nakomen van alle aanvullende btw-verplichtingen, waaronder het indienen van EG-verkooplijsten (ECSL) bij de belastingdienst in het land van waaruit je goederen worden verzonden.
**Als je goederen opslaat in andere landen dan je eigen thuis-marketplace, gaan er aanvullende vereisten voor btw-aangifte gelden. Amazon helpt je te groeien door hulpbronnen en oplossingen te bieden waarmee je eenvoudiger aan je btw-verplichtingen kunt voldoen.

Klik hier voor meer informatie.

Pan-Europese FBA en het
European Fulfillment Network

Pan-Europese FBA
European Fulfillment Network
Expédié par Amazon Pan-Européen
Réseau de distribution européen
Fulfilment kosten
Lokale fulfilment kosten en de belofte van snelle levering in alle EU-landen waarvoor voorraadopslag is ingeschakeld, en kosten voor fulfilment over de grens (EFN) voor alle andere landen. Voorbeeld voor een standaardpakket: Afmetingen: ≤ 45 X 34 X 26 cm ≤ 400 g = € 3,60 - € 5,50 / 49,95 kr / 5,83 zl voor de landen waarvoor voorraadopslag is ingeschakeld
Kosten voor fulfilment over de grens (EFN) € 7,41 - € 7,96 / 74,45 kr / 33,08 zl
Btw
Je hebt een btw-nummer nodig voor elk land waar je goederen worden opgeslagen
Je hebt over het algemeen geen btw-nummer nodig voor het land van de Amazon winkel
Voorraadbeheer
Amazon distribueert en slaat je producten op in de hele EU, in de landen waarvoor je voorraadplaatsing heb ingeschakeld
Amazon slaat producten alleen lokaal op, voor lokale bezorging of voor verzending naar andere landen

Hoe je aan de slag gaat met Pan-Europese FBA via btw-nummer of COS

Stap 1

Maak een Amazon Verkooppartner-account aan en voeg je producten toe aan FBA

Stap 2

Bied je in aanmerking komende producten aan in alle vereiste Europese Amazon-winkels (Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje) met dezelfde SKU. Met de BIL-tool kun je de aanbiedingsprijzen synchroniseren en aanbiedingen maken, en deze vertalen van één bronwinkel naar een of meerdere doelwinkels.
Belangrijk: als je producten in Duitsland of Frankrijk aanbiedt, moet je voldoen aan de vereisten voor Uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV). Klik hier voor meer informatie.

Stap 3

Schakel ten minste 2 landen in waar je wilt dat Amazon je producten opslaat* (Frankrijk, Duitsland, Italië of Spanje). Je kunt je voorkeur voor voorraadopslag per land instellen: opslaan met btw-nummer en/of opslaan zonder btw-nummer via Call-Off Stock.

Stap 4

Verzend je voorraad naar een Amazon Fulfillment Center in de EU* (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje).

*Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje of Polen voor Pan-Europese FBA via btw-nummer. Voorraadplaatsing in Polen is nog niet toegestaan voor Pan-Europese FBA via COS.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het gebruiken van Amazon voor e-commerce.
Wat is Pan-Europese FBA?
Het Pan-Europese FBA is een service die wordt aangeboden aan Amazon-verkooppartners om hun producten op een eenvoudigere en snellere manier aan klanten in heel Europa te verkopen. Dit kan verkopers helpen besparen op fulfilmentkosten, snelle leveringen beloven en een breder publiek van klanten bereiken.
Hoe werkt Pan-Europese FBA?
Om je FBA-producten te verkopen in de EU-winkels van Amazon, moet je toegang hebben tot verkopersaccounts in de volgende EU-winkels: Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Je moet plaatsing mogelijk maken in ten minste twee van deze winkels en je voorraad naar een Amazon-fulfilmentcentrum sturen. Bovendien kun je ook je producten verkopen in de nieuwe EU-winkels van Amazon die beschikbaar zijn in Nederland, Polen, Zweden en België.

Zodra je je producten naar een EU-fulfilmentcentrum stuurt, zullen wij je voorraad opslaan in ons EU-fulfilmentnetwerk in de landen waarvoor je plaatsing hebt ingeschakeld. Dit is om ervoor te zorgen dat je producten beschikbaar zijn om te voldoen aan de verwachte vraag van klanten. We zullen je voorraad verspreiden over deze landen zonder extra kosten.

Om te profiteren van binnenlandse FBA-fulfilmentkosten voor bestellingen in Zweden en Nederland, moet je plaatsing mogelijk maken in Duitsland. Voor bestellingen in België moet je plaatsing mogelijk maken in Duitsland of Frankrijk.
Welke winkels zijn opgenomen in Pan-Europese FBA?
Pan-Europese FBA is beschikbaar in de volgende Amazon-winkels: Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Polen, Zweden en België.
Wat zijn Pan-Europese FBA-kosten?
Via Pan-Europese FBA betaal je lokale fulfilmentkosten in alle EU-landen die zijn ingeschakeld voor opslag, en Cross-border fulfilment (EFN) kosten in de rest van de EU-landen. Je kunt de gedetailleerde tariefkaart van FBA-kosten vinden in deze gids.
Hoe kan ik me aanmelden voor Pan-Europese FBA en wat zijn de vereisten?
Om deel te nemen aan Pan-Europese FBA, moet u aan de volgende toelatingseisen voldoen:

1. Maak een Amazon Selling Partner-account aan en voeg uw producten toe aan Fulfilment by Amazon (FBA).
2. Lijst uw in aanmerking komende FBA-producten in alle vereiste Amazon-Europese winkels met dezelfde SKU. Dit omvat Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Polen.
3. Schakel opslag in in ten minste twee van deze landen.
4. Zorg ervoor dat uw producten voldoen aan de producttoegangseisen voor Pan-Europa.
5. Zorg ervoor dat u aan de btw-compliance voldoet. U kunt meer informatie over btw-compliance hier vinden.
6. Stuur uw voorraad naar een Amazon-fulfilmentcentrum in de EU.
Wat zijn de voordelen van Pan-Europese FBA?
Dit zijn de belangrijkste voordelen van het verkopen via Pan-Europese FBA:

1. Kan uw bedrijf helpen internationaal uit te breiden.
2. Kan u helpen uw groei te versnellen met flexibele opslag.
3. U kunt met slechts 2 BTW-nummers beginnen, wat betekent dat u zich niet hoeft te registreren voor BTW in elk land waar u verkoopt.
4. U kunt aan miljoenen klanten verkopen met het Prime-badge.
5. Bespaar tot 53% op uw fulfilmentkosten.
6. Verkoop FBA Small en Light-producten via Pan-Europese FBA.
Hoe kan ik mijn voorraad en verkopen bijhouden via Pan-Europese FBA?
Wanneer u landen inschakelt voor voorraadplaatsing, geeft u Amazon toestemming om uw FBA-voorraad in elk van die landen op te slaan. Amazon kan uw voorraad dan naar eigen goeddunken en op elk moment verplaatsen tussen EU-fulfilmentcentra, zonder extra kosten voor u.

U kunt de beweging van uw voorraad volgen met behulp van het rapport Cross-Border Inventory Movement, het rapport Daily Inventory History en het rapport Amazon Fulfilled Shipments.
Hoe vermeld ik mijn producten via Pan-Europese FBA-programma?
Om uw producten in EU-winkels te verkopen, moet u aanbiedingen maken op elk van deze marktplaatsen. U kunt dezelfde procedure gebruiken die u hebt gebruikt om aanbiedingen te maken in uw eigen winkel. Voor alle aanbiedingen die u maakt, moet dezelfde FNSKU worden opgegeven.

Om uw producten te vermelden, kunt u eenvoudig de Build International Listings-tool gebruiken en kiezen in welke winkels u uw bedrijf wilt uitbreiden.
Hoe kan ik FBA-producten tegen lage prijzen verkopen via Pan-Europese FBA?
U kunt in aanmerking komende aanbiedingen met lage FBA-tarieven inschrijven bij Pan-Europese FBA. Producten ontvangen automatisch lage FBA-tarieven wanneer ze op of onder de volgende bedragen geprijsd zijn (inclusief belasting over de toegevoegde waarde (btw)):

£ 10 in Groot-Brittannië
€ 11 in Duitsland
€ 12 in Frankrijk, Italië, Spanje en Nederland
SEK 140 in Zweden
PLN 55 in Polen

Meer informatie over goedkope FBA-tarieven voor pan-Europese FBA vindt u hier.

Begin met levering in heel Europa met Pan-Europese FBA

Verkoop je al met FBA?

Aan de slag

 

Nieuw bij Amazon?

Meld je aan

€ 39 (excl. btw) per maand + verkoopkosten

Amazon logo
© 2024 Amazon.com, Inc. en dochterondernemingen
Facebook logo
Twitter logo
Tiktok logo
LinkedIn logo