FULFILLMENT BY AMAZON

Breid je bedrijfsactiviteiten uit in de hele Europese Unie met Pan-European FBA

Met Pan-European FBA kun je tot 53% besparen op de fulfilment-kosten en je FBA-omzet verhogen met maar liefst 30%*
*Gebaseerd op een onderzoek van februari 2020 onder 876 verkooppartners met Pan-European FBA die voorraadopslag hadden ingeschakeld voor alle Europese landen; ten opzichte van vergelijkbare FBA-verkooppartners zonder Pan-European FBA
Verkoop je al met FBA?
Nieuw bij Amazon?
€ 39 (excl. btw) per maand + verkoopkosten
Succesvol verkopen in heel Europa met Pan-European FBA

Hoe Pan-European FBA werkt

Exigences
  • Bied je FBA producten aan in: Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje
  • Schakel voorraadplaatsing in in ten minste 2 EU-landen (Duitsland, Frankrijk, Italië of Spanje).
  • Stuur je voorraad naar een Amazon Fulfilment Center in de EU (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje)
Pan-European FBA

Nieuw! Verkoop je producten in onze nieuwe Europese winkels tegen lagere kosten!

Zie hiervoor de vereisten, en:
  • Bied je FBA-producten ook in Polen aan en schakel voorraadplaatsing voor dit land in om te profiteren van binnenlandse FBA fulfilment kosten voor bestellingen in Polen
  • Bied je FBA-producten ook in Zweden en Nederland aan en zorg dat je in ieder geval Duitsland inschakelt voor voorraadplaatsing om te profiteren van binnenlandse FBA fulfilment kosten voor bestellingen in Zweden en Nederland
  • Bied je FBA-producten ook aan in België en zorg ervoor dat je in ieder geval Duitsland of Frankrijk inschakelt voor voorraadplaatsing om te profiteren van binnenlandse FBA fulfilment kosten voor bestellingen in België

Waarom verkopen met Pan-Europese FBA?

Save on your fulfilment costs
Bespaar tot 53% op je fulfilment kosten
Betaal de binnenlandse FBA fulfilment kosten in de landen waar je Amazon je producten laat opslaan (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje of Polen) in plaats van de European Fulfilment Network-kosten (EFN). Klik hier om te zien hoeveel kosten je maximaal kunt besparen en wat de kosten voor Pan-Europese FBA zijn.
Accelerate your growth with flexible storage
Versnel je groei met flexibele opslag
Schakel voorraadplaatsing in in ten minste 2 van de volgende landen: Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje of Polen. Amazon distribueert en slaat je producten gratis op, dichter bij de vraag van de klant.
Sell to millions with the Prime badge
Bied snelle levering met de Prime badge op uw in aanmerking komende aanbiedingen
Bied snelle levering aan klanten door Amazon je bestellingen te laten leveren in de landen waarvoor je FBA-voorraadopslag hebt ingeschakeld.
91% van de verkooppartners geeft aan uiterst tevreden te zijn over de snelle levering in Europa.*
*Gebaseerd op het FBA-tevredenheidsonderzoek van 2020
Additionele besparingen op fulfilment fees
Bespaar tot € 0,26 op elke FBA-eenheid die vanuit Duitsland wordt geleverd door je producten op te slaan in Tsjechië, Duitsland en Polen.
Provide the fast delivery that customers love
Verkoop FBA Small and Light producten via Pan-European FBA
Je kunt daarvoor in aanmerking komende FBA Small and Light aanbiedingen inschrijven bij Pan-European FBA. Klik hier voor meer informatie.
Op deze manier kunnen we onze producten opslaan in de fulfilment centers die zich het dichtst bij de klant bevinden. Omdat we geen extra kosten betalen, kunnen we buitengewoon concurrerend zijn met onze prijzen. Daardoor verkopen we weer meer eenheden.
Zamir CajeeCEO, iQualTech
Comment le service Expédié par Amazon Pan-Européen m'a permis de développer mon activité

Pan-European FBA en het
European Fulfillment Network

Pan-European FBA
European Fulfillment Network
Expédié par Amazon Pan-Européen
Réseau de distribution européen
Fulfilment kosten
Lokale fulfilment kosten en de belofte van snelle levering in alle EU-landen waarvoor voorraadopslag is ingeschakeld, en kosten voor fulfilment over de grens (EFN) voor alle andere landen. Voorbeeld voor een standaardpakket: Afmetingen: ≤ 45 X 34 X 26 cm ≤ 400 g = € 3,16 - € 5,50 voor de landen waarvoor voorraadopslag is ingeschakeld
Kosten voor fulfilment over de grens (EFN) € 7,73 € 7,96
Btw
Je hebt een btw-nummer nodig voor elk land waar je goederen worden opgeslagen
Je hebt over het algemeen geen btw-nummer nodig voor het land van de Amazon winkel
Voorraadbeheer
Amazon distribueert en slaat je producten op in de hele EU, in de landen waarvoor je voorraadplaatsing heb ingeschakeld
Amazon slaat producten alleen lokaal op, voor lokale bezorging of voor verzending naar andere landen
Informatie over btw van Amazon

Btw-informatie op Amazon

Wanneer je goederen opslaat in een ander land dan je thuis-marketplace, gaan er aanvullende vereisten voor je gelden wat betreft de btw-aangifte.

Amazon ondersteunt je bij je groei door informatie en oplossingen te bieden die je kunnen helpen aan je btw-verplichtingen te voldoen.

Btw-services op Amazon is een oplossing waarmee je eenvoudig je Europese btw-verplichtingen omtrent registratie en aangifte kunt regelen via Seller Central.

Aan de slag met Pan-European FBA

Stap 1

Maak een verkooppartneraccount op Amazon en voeg je producten toe aan FBA

Stap 2

Bied je daarvoor in aanmerking komende FBA producten aan in alle vereiste Europese Amazon winkels (Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) met dezelfde SKU. Met de BIL-tool voor het maken van internationale productvermeldingen kun je je productprijzen synchroniseren en productvermeldingen overzetten en vertalen van één bronwinkel naar een of meerdere doelwinkels

Stap 3

Selecteer ten minsten 2 landen waar je door Amazon je producten wilt laten opslaan* (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen)
*Wanneer je goederen opslaat in een ander land dan je thuis-marketplace, gaan er aanvullende vereisten voor je gelden wat betreft de btw-aangifte.
Amazon ondersteunt je bij je groei door informatie en oplossingen te bieden die je kunnen helpen aan je btw-verplichtingen te voldoen.

Stap 4

Stuur je voorraad naar een Amazon Fulfilment Center in de EU (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje of Polen)*. We slaan je voorraad op in ons distributienetwerk in de EU in de landen waarvoor je voorraadplaatsing hebt ingeschakeld om aan de verwachte vraag van klanten te voldoen. We distribueren je voorraad gratis over deze landen!

* Klik hier voor meer informatie over het importeren en exporteren van goederen tussen de douanegrens tussen het VK en de EU (ALLEEN VOOR UK-VERKOOPPUNT)

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het gebruiken van Amazon voor e-commerce.
Wat is Pan-European FBA?
Het Pan European FBA is een service die wordt aangeboden aan Amazon-verkooppartners om hun producten op een eenvoudigere en snellere manier aan klanten in heel Europa te verkopen. Dit kan verkopers helpen besparen op fulfilmentkosten, snelle leveringen beloven en een breder publiek van klanten bereiken.
Hoe werkt Pan-European FBA?
Om je FBA-producten te verkopen in de EU-winkels van Amazon, moet je toegang hebben tot verkopersaccounts in de volgende EU-winkels: Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje. Je moet plaatsing mogelijk maken in ten minste twee van deze winkels en je voorraad naar een Amazon-fulfilmentcentrum sturen. Bovendien kun je ook je producten verkopen in de nieuwe EU-winkels van Amazon die beschikbaar zijn in Nederland, Polen, Zweden en België.

Zodra je je producten naar een EU-fulfilmentcentrum stuurt, zullen wij je voorraad opslaan in ons EU-fulfilmentnetwerk in de landen waarvoor je plaatsing hebt ingeschakeld. Dit is om ervoor te zorgen dat je producten beschikbaar zijn om te voldoen aan de verwachte vraag van klanten. We zullen je voorraad verspreiden over deze landen zonder extra kosten.

Om te profiteren van binnenlandse FBA-fulfilmentkosten voor bestellingen in Zweden en Nederland, moet je plaatsing mogelijk maken in Duitsland. Voor bestellingen in België moet je plaatsing mogelijk maken in Duitsland of Frankrijk.
Welke winkels zijn opgenomen in Pan-Europese FBA?
Pan-European FBA is beschikbaar in de volgende Amazon-winkels: Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Polen, Zweden en België.
Wat zijn Pan-European FBA-kosten?
Via Pan-European FBA betaal je lokale fulfilmentkosten in alle EU-landen die zijn ingeschakeld voor opslag, en Cross-border fulfilment (EFN) kosten in de rest van de EU-landen. Je kunt de gedetailleerde tariefkaart van FBA-kosten vinden in deze gids.
Hoe kan ik me aanmelden voor Pan-European FBA en wat zijn de vereisten?
Om deel te nemen aan Pan-European FBA, moet u aan de volgende toelatingseisen voldoen:

1. Maak een Amazon Selling Partner-account aan en voeg uw producten toe aan Fulfilment by Amazon (FBA).
2. Lijst uw in aanmerking komende FBA-producten in alle vereiste Amazon-Europese winkels met dezelfde SKU. Dit omvat Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Polen.
3. Schakel opslag in in ten minste twee van deze landen.
4. Zorg ervoor dat uw producten voldoen aan de producttoegangseisen voor Pan-Europa.
5. Zorg ervoor dat u aan de btw-compliance voldoet. U kunt meer informatie over btw-compliance hier vinden.
6. Stuur uw voorraad naar een Amazon-fulfilmentcentrum in de EU.
Wat zijn de voordelen van Pan-European FBA?
Dit zijn de belangrijkste voordelen van het verkopen via Pan-European FBA:

1. Kan uw bedrijf helpen internationaal uit te breiden.
2. Kan u helpen uw groei te versnellen met flexibele opslag.
3. U kunt met slechts 2 BTW-nummers beginnen, wat betekent dat u zich niet hoeft te registreren voor BTW in elk land waar u verkoopt.
4. U kunt aan miljoenen klanten verkopen met het Prime-badge.
5. Bespaar tot 53% op uw fulfilmentkosten.
6. Verkoop FBA Small en Light-producten via Pan-European FBA.
Hoe kan ik mijn voorraad en verkopen bijhouden via Pan-European FBA?
Wanneer u landen inschakelt voor voorraadplaatsing, geeft u Amazon toestemming om uw FBA-voorraad in elk van die landen op te slaan. Amazon kan uw voorraad dan naar eigen goeddunken en op elk moment verplaatsen tussen EU-fulfilmentcentra, zonder extra kosten voor u.

U kunt de beweging van uw voorraad volgen met behulp van het rapport Cross-Border Inventory Movement, het rapport Daily Inventory History en het rapport Amazon Fulfilled Shipments.
Hoe vermeld ik mijn producten via Pan-Europese FBA-programma?
Om uw producten in EU-winkels te verkopen, moet u aanbiedingen maken op elk van deze marktplaatsen. U kunt dezelfde procedure gebruiken die u hebt gebruikt om aanbiedingen te maken in uw eigen winkel. Voor alle aanbiedingen die u maakt, moet dezelfde FNSKU worden opgegeven.

Om uw producten te vermelden, kunt u eenvoudig de Build International Listings-tool gebruiken en kiezen in welke winkels u uw bedrijf wilt uitbreiden.
Amazon logo
© 2023 Amazon.com, Inc. en dochterondernemingen
Facebook logo
Twitter logo
Tiktok logo
LinkedIn logo