LEREN

Je kan het

Je krijgt ondersteuning om te leren verkopen op Amazon. Veel Amazon verkooppartners zijn ondernemers en houden zich bezig met starten, opbouwen, uitvinden en experimenteren. Dat is allemaal niet eenvoudig. Daarom bieden we je een groeiende bibliotheek met gratis bronnen om je te begeleiden tot een succesvol bedrijf.
Man and woman holding a stack of Amazon boxes to ship
Illustrated VAT Knowledge Centre

Btw Kenniscentrum

Alles wat je moet weten over btw.
Illustrated Amazon Seller University graduation cap

Seller University

Hoe werkt Amazon? Leer werken met de verkooptools die we beschikbaar stellen met behulp van onze instructievideo's.
Illustrated calendar

Webinars

Profiteer van virtuele training door deskundigen om je online bedrijf een voorsprong te geven in Europa.
Illustrated Amazon Cloud

Tools voor Ontwikkelaars

Profiteer van Amazon Marketplace Web Service (MWS), een API die de productiviteit verbetert en de werktijd verkort.
Illustrated magnifying glass

Veelgestelde vragen

Vind antwoorden op de meest gestelde vragen die we van verkooppartners ontvangen.
Light-blue chat bubble with an ellipsis, and a white chat bubble with a smiley face

Andere hulpmiddelen

Toegang tot helppagina's, forums voor verkopende partners en downloads van hulpmiddelen.
VAT Knowledge Centre

Btw Kenniscentrum

Inzicht in de basisbegrippen en bestaande btw-vereisten is belangrijk voor je succes als Amazon verkooppartner. Als je je bewust bent van deze vereisten en weet hoe je hieraan moet voldoen, zal dat bijdragen aan een wrijvingsloze verkoopervaring op Amazon. Deze pagina is bedoeld om jou als Amazon verkooppartner inzicht te geven in het Europese btw-landschap. Je vindt hier informatie met betrekking tot bestaande regelgeving en hoe je aan de btw-verplichtingen voldoet. We geven ook duidelijk aan welke stappen je moet nemen om te voldoen aan de btw-vereisten en welke oplossingen je kunt gebruiken.

Wat is Seller University?

Seller University is een reeks gratis trainingsvideo's, gemaakt om je te helpen leren hoe je kan verkopen op Amazon. Maak sneller productvermeldingen en beheers de belangrijkste tools en toepassingen. Begrijp productregels en -beperkingen. Leer hoe je kunt profiteren van FBA (Fulfilment By Amazon), advertenties, promoties en meer.

Bekijk video's van Seller University op YouTube of in Seller Central zodra je een Amazon account hebt gemaakt.
Woman typing
Evenementen & Webinars

Webinars

Kennis is macht – en onze deskundige training geeft je online bedrijf meteen een voorsprong. Ontdek de spannende wereld van e-commerce, met webinars over een breed scala aan onderwerpen, waaronder instructies en best practices voor verkopen op Amazon, afhandeling van btw, advertentieopties, en fulfillment programma's waarmee je je bedrijf in heel Europa kunt laten groeien.

Tools voor Ontwikkelaars

Amazon Marketplace Web Service (MWS) biedt webontwikkelaars een eenvoudige, zeer effectieve API waarmee je gegevens kunt uitwisselen over productvermeldingen, bestellingen, betalingen, rapporten en meer. Hierdoor kunnen verkooppartners de verkoopefficiëntie verhogen, de arbeidsvereisten verminderen en de responstijd voor klanten verbeteren. Amazon MWS is beschikbaar voor verkooppartners met een professioneel Verkopen via Amazon account of een Amazon Payments account.
Tools voor Ontwikkelaars

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het gebruiken van Amazon voor e-commerce.

Overzicht

Wat is Verkopen via Amazon?
Verkopen op Amazon is een programma dat particulieren en bedrijven in staat stelt hun producten en inventaris online te verkopen via Amazon-winkels, zoals Amazon.co.uk
Waarom zou ik verkopen via Amazon?
Twee belangrijke redenen zijn: de mogelijkheid om je product aan te bieden aan honderden miljoenen potentiële klanten, plus de mogelijkheid om snel te beginnen met verkopen zonder dat je een eigen website of fysieke winkel hoeft op te zetten.
Kan ik mijn producten in alle Amazon categorieën aanbieden?
Er kan eerst goedkeuring vereist zijn om bepaalde producten in bepaalde categorieën te kunnen aanbieden. Bekijk de pagina 'Verkopen' voor meer informatie.
Welke typen producten kunnen niet worden aangeboden via Amazon.com.be ?
Sommige producten kunnen mogelijks niet worden aangeboden vanwege wettelijke of reglementaire beperkingen (bijvoorbeeld medicijnen op voorschrift) of het Amazon-beleid (bijvoorbeeld foto's van een plaats van delict). Raadpleeg voor gedetailleerde informatie onze Hulp sectie 'Producten waarvoor beperkingen gelden'.
Wat is het A-Z-programma?
Het A-tot-Z-garantieprogramma is ontworpen voor situaties waarin een klant het bestelde product niet heeft ontvangen of een product heeft ontvangen dat wezenlijk afwijkt van wat is besteld of werd verwacht. We vragen klanten om bij eventuele problemen eerst contact op te nemen met de verkooppartner. Als de verkooppartner het probleem niet kan oplossen, kan de klant een A-tot-Z-claim indienen. Wanneer Amazon.com.be de claim ontvangt, sturen we de verkooppartner een automatische e-mail met daarin de claim waarin een antwoord wordt gevraagd met basisinformatie over de bestelling en het afhandelingsproces. Wij zullen dan bepalen hoe de claim zal worden afgerond, met de mogelijkheid van een terugbetaling van de bestelling aan de klant, op kosten van de verkooppartner.
Hoe open ik een nieuw Amazon account voor verkooppartners?
Ga naar de pagina Prijzen om je aan te melden voor een Professioneel verkoopplan . Je kunt hiervoor je Amazon klantaccount gebruiken of je kunt een nieuw account maken met je zakelijke e-mailadres. Om je te registreren, moet je de volgende informatie verstrekken:
  • Kredietkaart of bankkaart
  • Telefoonnummer
  • Bankrekeninggegevens
  • Btw-nummer, indien je bedrijf btw-geregistreerd is
  • E-mailadres
Hoe sluit ik mijn Amazon verkooppartner account?
Als je je Amazon account voor verkooppartners permanent wilt sluiten, moet je sluiting van je account aanvragen in Seller Central. Je kunt ook onze functie Status van productvermeldingen gebruiken om je productvermeldingen op te schorten of volledig te verwijderen, en je account gewoon behouden voor toekomstig gebruik. Voordat je je account definitief sluit, moet je je productvermeldingen annuleren en verwijderen en alle transacties afhandelen.

Prijzen

Hoeveel kost het om te verkopen op Amazon.com.be ?
Het Professionele verkoopplan kost € 39 (excl. btw) per maand plus een verwijzingsvergoeding per item, die per categorie verschilt.

Naast de kosten van je verkoopplan en de verwijzingsvergoeding zijn mogelijk nog andere kosten van toepassing, afhankelijk van hoe je bestellingen verzendt, enz.
Hoe ontvang ik betalingen?
Amazon vereffent je account voor de eerste keer 14 dagen nadat je je hebt geregistreerd. Het betalingsproces vindt vervolgens elke 14 dagen plaats. Normaal gesproken duurt het vijf werkdagen vanaf de betaaldatum totdat het geld beschikbaar is op je bankrekening. Om de betaling te laten plaatsvinden, moet je een bankrekening hebben ingevoerd in je verkooppartneraccount en moet je saldo voor 'Verkopen via Amazon' account positief of nul zijn. Commissies, variabele sluitingskosten, terugbetalingen van klanten, claims van klanten of eventuele terugvorderingen kunnen van invloed zijn op je saldo.

Verkopen

Hoe beheer ik mijn verkoopaccount?
Gebruik de website van Seller Central om alle onderdelen van je bedrijf op Amazon te beheren. Seller Central is de website waar je je verkoopaccount beheert, productinformatie toevoegt, voorraad bijwerkt en bestellingen en betalingen beheert.
Hoe voeg ik voorraad toe?
Vind meer gedetailleerde informatie over het toevoegen van producten op deze Listing Guide-pagina. Je hebt vier opties voor het invoeren van productgerelateerde informatie:
  • Gebruik de knop 'Verkopen via Amazon' op Amazon productpagina's.
  • Gebruik de functie 'Een product toevoegen' in Seller Central om één nieuw product tegelijk aan te bieden.
  • Gebruik op Excel gebaseerde voorraadbestanden om meerdere productvermeldingen tegelijk toe te voegen.
  • Gebruik Amazon Marketplace Web Service om bulkuploads uit te voeren en bulkrapporten te ontvangen.
Hoe weet ik wanneer ik een item heb verkocht?
Amazon meldt het je per e-mail of sms wanneer je een bestelling ontvangt. Je kunt een meldingsmethode kiezen in je accountinstellingen.
Hoeveel kost het om items te verzenden die ik op Amazon verkoop?
Verzendkosten zijn afhankelijk van het feit of je zelf bestellingen wilt uitvoeren, of Fulfillment by Amazon (FBA) gebruikt om je logistiek en klantenservice af te handelen.
Hoe werkt Fulfillment by Amazon?
Met Fulfillment by Amazon (FBA) sla je je producten op in de fulfillment centers van Amazon. Wij pakken, verpakken en verzenden je bestellingen en bieden klantenservice voor deze producten.
Wat is de uitgelichte aanbieding?
De uitgelichte aanbieding (soms ook wel de Buy Box genoemd) staat op een productpagina waar klanten het aankoopproces starten door artikelen toe te voegen aan hun winkelwagentje. Een belangrijk kenmerk van de Amazon winkel is dat hetzelfde product door meerdere verkooppartners kan worden aangeboden. Als meer dan één verkooppartner hetzelfde product met de status 'Nieuw' aanbiedt, kunnen zij strijden om de uitgelichte aanbieding voor dat product.

Als je wilt meedingen naar uitgelichte aanbiedingen, moet je een Professioneel verkooppartneraccount hebben en een consistente goede koopervaring voor klanten kunnen aantonen. Amazon maakt gebruik van op prestaties gebaseerde criteria om te bepalen of de aanbieding in aanmerking komt en welke plaatsingsstatus het krijgt. In aanmerking komende productvermeldingen die de status van uitgelichte aanbieding niet winnen, komen in aanmerking voor plaatsing in het vak 'Meer koopkeuzes'. Amazon garandeert geen plaatsing op een van deze locaties.
Kan ik diensten voor cadeauverpakking en cadeauberichten aanbieden aan mijn klanten op Amazon.com.be ?
Ja, voor verkopen in andere categorieën dan Boeken, Video en Dvd's. Met onze dienst voor cadeauberichten kunnen klanten een bericht opgeven voor individuele artikelen of hele bestellingen, en via onze dienst voor cadeauverpakking kunnen klanten tegen betaling een cadeauverpakking selecteren voor elk item in hun bestelling. Als verkooppartner van Amazon Services kun je één van deze diensten of beide beschikbaar stellen aan kopers van je producten.
Hoe verkoop ik mijn producten internationaal in andere Amazon winkels, zoals amazon.com en amazon.co.jp?
Verkopen in andere Amazon winkels is vergelijkbaar met verkopen in België. Wanneer je een Professioneel verkoopaccount instelt in België, heb je onmiddellijk de mogelijkheid om in aanmerking komende producten in Noord-Amerika (Canada en Mexico), Europa, Japan, Australië en elders aan te bieden. Meer informatie over verkopen in Amazon winkels wereldwijd.

Andere bronnen

Amazon Seller app

Ontvang verkoopwaarschuwingen en reageer onmiddellijk op klanten met de Amazon Verkooppartners app.
App Store
Google Play Store

Forums voor Amazon verkooppartners

Krijg antwoorden op je vragen van Amazon medewerkers en andere verkooppartners.

Amazon Hulp voor verkooppartners

Verdiep je in specifieke onderwerpen met betrekking tot verkopen via Amazon.

De Beginnersgids

Ontdek wat je nodig hebt om te beginnen met verkopen in onze winkels.

Externe bronnen

Vertrouwde externe bronnen zijn beschikbaar in de Marketplace Appstore, waar je applicaties vindt waarmee je je verkoopactiviteiten kunt automatiseren, beheren en uitbreiden, en in het Service Provider Network, een uitgebreide lijst met dienstverleners en services om je te helpen met belangrijke aspecten van verkopen. Ontwikkelaars en serviceproviders worden tijdens het aanvraagproces door Amazon doorgelicht, beoordeeld door klanten en voortdurend gecontroleerd op naleving.

Amazon onderschrijft geen andere externe bronnen, afkomstig van bijv. conferenties, adviseurs en online training. Wees voorzichtig wanneer je niet-Amazon bronnen gebruikt, om oplichting en onjuiste informatie te vermijden die ertoe kunnen leiden dat je partneraccount wordt opgeschort.
€ 39 (excl. btw) per maand + verkoopkosten
Amazon logo
© 2024 Amazon.com, Inc. en dochterondernemingen
Facebook logo
Twitter logo
Tiktok logo
LinkedIn logo