FULFILMENT BY AMAZON

Bespaar tijd en laat je bedrijf groeien met FBA

Verkoop je al op Amazon?
Nieuw bij Amazon?
€ 39 (excl. btw) per maand + verkoopkosten
FBA video preview
Illustration of an Amazon Prime truck delivering a package to a suburban home

Laat Amazon je bestellingen pakken, verpakken en verzenden

Jij verkoopt het, wij verzenden het. Amazon heeft een van de meest geavanceerde fulfilment netwerken ter wereld. Met Fulfilment by Amazon (FBA) sla je je producten op in de fulfilment centers van Amazon. Wij pakken, verpakken en verzenden deze producten en bieden de bijbehorende klantenservice. FBA kan je helpen je bedrijf te laten groeien en meer klanten te bereiken.

Voordelen van Amazon FBA

Icon: Line drawing of a delivery van in motion with a check mark

Je producten komen in aanmerking voor Amazon Prime voor onbeperkte, snelle levering binnen één dag voor miljoenen items.

Alle Amazon Prime leden zijn dol op de gratis verzending binnen twee dagen, die wordt aangeboden voor in aanmerking komende bestellingen. De producten die je met FBA aanbiedt, kunnen ook in aanmerking komen voor deze gratis verzending, evenals voor de gewilde Prime badge. Hierdoor weten je klanten dat Amazon de verpakking, levering, klantenservice en retourzendingen afhandelt. Het is bovendien aangetoond dat het de omzet tot wel 26,5%* verhoogt.
*Jaarlijkse enquête voor verkooppartners 2020
Icon: Line drawing of a customer service headset

Klanten krijgen de vertrouwde klantenservice en retourmogelijkheden van Amazon.

FBA neemt deze operationele last van je schouders en laat het wereldwijde klantenservicenetwerk van Amazon je klantvragen, terugbetalingen en retourzendingen van FBA bestellingen beheren.
  • FBA klantenservice: Ondersteuning via telefoon en e-mail in verschillende talen, dag en nacht, zonder dat het jou extra geld kost, uitgezonderd kosten voor verwerking van retourzendingen in bepaalde productcategorieën.
  • FBA retourzendingen: Wij beheren de volledige klantenservice voor retourzendingen, via ons Online Centrum voor Retourzendingen. Lees meer over het FBA beleid met betrekking tot retourzendingen van klanten voor bestellingen via Amazon.com.be.
Icon: Line drawing of a rising line chart

FBA maakt het eenvoudiger om in heel Europa te verkopen

Amazon FBA biedt verschillende fulfilment mogelijkheden in heel Europa, zodat je de mogelijkheid kunt kiezen die het beste bij je bedrijf past. Pan-European FBA is het populairst en het snelst: Amazon slaat producten op en distribueert deze vanuit Amazon fulfilment centers in heel Europa. Met het European Fulfilment Network worden je producten vanuit de centrale opslag in het land van herkomst verzonden; met Multi-Country Inventory wordt de voorraad opgeslagen en verzonden vanuit Amazon fulfilment centra in de door jou geselecteerde landen.
Pictogram: lijntekening van een hand die een munt vasthoudt met een Europees valutasymbool

Het is kosteneffectief

Betaal voor wat je gebruikt: je betaalt voor de opslagruimte en de bestellingen die wij uitvoeren. De verzendkosten zijn inbegrepen in je kosten, zonder extra kosten voor Amazon Prime voor onbeperkte, snelle bezorging in één dag voor miljoenen items. Er kunnen kosten voor Verkopen via Amazon en optionele services van toepassing zijn.

FBA opslag en fulfilment kosten

Normale kosten

Kosten voor voorraadopslag

In rekening gebracht voor alle items die worden opgeslagen in een Amazon fulfilment center, op basis van je dagelijkse gemiddelde voorraadvolume gemeten in kubieke voet/meter. Bekijk hoe je de juiste prijsklasse voor jouw productafmetingen bepaalt.

Fulfilment kosten

Per eenheid in rekening gebracht voor het pakken en verpakken van bestellingen, verzending en afhandeling, klantenservice en retourzendingen.

Incidentele kosten

Toeslag voor verouderde voorraad

Maandelijks berekend voor alle items die langer dan 271 dagen in een Amazon fulfilment center zijn opgeslagen. Het bijhouden van een goede voorraadstatus kan helpen kosten voor langdurige opslag te vermijden.

Kosten voor verwijdering

Je kunt Amazon je voorraad in een fulfilment center tegen een vergoeding per item laten retourneren of verwijderen.

Kosten voor verwerking van retourzendingen

In rekening gebracht voor bestellingen wanneer Amazon een klant gratis retourzending biedt.

Kosten voor ongeplande services

In rekening gebracht wanneer de voorraad aankomt bij een Amazon fulfilment center zonder de juiste voorbereiding of etikettering, waardoor extra diensten vereist zijn.
Meer informatie over de kosten van FBA.
Daarnaast kun je de tariefkaarten voor de Europese markten downloaden:

Aan de slag met FBA

Fulfilment by Amazon voorkomt gedoe met fulfilment en helpt je je bedrijf te schalen.

Stap 1

FBA instellen
Maak een Amazon verkoopaccount en meld je aan bij Seller Central om FBA in te stellen.

Stap 2

Productvermeldingen maken
Zodra je je producten aan de Amazon catalogus hebt toegevoegd, geef je FBA voorraad op.

Stap 3

Je producten voorbereiden
Maak je producten gereed voor veilig en verantwoord transport naar een Amazon fulfilment center, volgens de verpakkingsrichtlijnen en de vereisten voor verzending en routering van Amazon.

Stap 4

Je producten naar Amazon verzenden
Maak je verzendplan en stuur je zendingen naar Amazon fulfilment centers. Meer informatie over het verzenden van voorraad naar Amazon.
Zodra Amazon je producten heeft ontvangen in de fulfilment centers, zijn ze beschikbaar voor verkoop aan klanten. Ga naar Hulp op Seller Central voor meer informatie over het beheren van FBA bestellingen of ontdek gerelateerde tools en programma's om je FBA business te laten te groeien.
Illustration of a man standing next to an Prime Air plane and delivery truck
Btw gemakkelijk gemaakt

Begrijp hoe je fulfilment model invloed heeft op de btw-vereisten

Afhankelijk van de aard van je bedrijf moet je in een Europees land een btw-nummer aanvragen volgens de geldende voorschriften. Enkele van de factoren die van invloed zijn op je btw-verplichtingen zijn het fulfilmentmodel en het land waarin je voorraad is opgeslagen.
VERKOOPPARTNER IN DE SPOTLIGHT: THE LIGHT FACTORY
Amazon Prime is een van de instrumenten die we gebruiken om meer omzet te maken; het is een supereffectieve verkoopbooster. Als je een Prime badge hebt, verkoop je gelijk meer producten.
David GuttfreundCEO, The Light Factory
Verkoper in de spotlight: The Light Factory

FBA Voorraadbeheer

Gebruik de tools in je verkooppartneraccount om producten aan te bieden, verzendplannen te maken, zendingen te versturen, je zendingen te volgen en te controleren en voorraad uit Amazon fulfilment centers te verwijderen.

Dashboard Voorraadprestaties

Je Dashboard Voorraadprestaties geeft je IPI-score (Inventory Performance Index) weer, samen met belangrijke factoren die je voorraadprestaties bepalen. Controleer je IPI-score regelmatig. Een lage score kan tot hogere kosten leiden en je vermogen beperken om voorraad aan te vullen.

Overtollige voorraad beheren

Optimaliseer je voorraadniveaus door te weten wanneer je de prijs van je producten moet verlagen of wanneer je de producten moet verwijderen. Controleer gedetailleerde informatie over opslagkosten, mogelijkheden om de verkoop te stimuleren en suggesties om het rendement van je voorraad te verbeteren.

Leeftijd van voorraad bijhouden

Verbeter de voorraaddoorvoer en vermijd kosten voor langdurige opslag: Gebruik tools voor het bijhouden van de voorraadleeftijd om inzicht te krijgen in hoeveel voorraad je hebt en hoelang deze al in Amazon fulfilment centers ligt.

Vastzittende voorraad oplossen

Houd je productvermeldingen actief door de benodigde informatie over prijzen en productstaat op te nemen en fouten te corrigeren. Als je voorraad zich in een Amazon fulfilment center bevindt zonder een bijbehorende actieve productvermelding, is deze niet beschikbaar voor aankoop.

Voorraad aanvullen

Houd je bestverkochte producten op voorraad met gepersonaliseerde aanbevelingen voor voorraadaanvulling. Je kunt ook rekening houden met toekomstige promoties en seizoensgebonden vraagpatronen. Houd je voorraad- en leveranciersorders bij zodat je probleemloos aan de productvraag kunt voldoen.
Verkoop je al op Amazon?
Nieuw bij Amazon?
€ 39 (excl. btw) per maand + verkoopkosten
Amazon logo
© 2024 Amazon.com, Inc. en dochterondernemingen
Facebook logo
Twitter logo
Tiktok logo
LinkedIn logo